Ik ben Edwin van Rijswijk en mijn functie is weerbaarheidsprofessional, eigenaar en oprichter van Trots & Weerbaar.

Vanuit standplaats Den Haag geef ik weerbaarheidstrainingen voor Metropoolregio Rotterdam Den Haag #mrdh. Naast deze regio wordt Trots & Weerbaar ook ingehuurd door andere plaatsen in Nederland, waaronder de G4 (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en ook de kleinere plaatsen zoals de plaatsen Bovenkarspel en Wijchen behoren bijvoorbeeld tot mijn klanten. Nederland heeft behoefte aan weerbaarheid en als weerbaarheidsprofessional lever ik deze weerbaarheid.

Mijn doel is om je inzichten en ervaringen mee te geven die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en bijdragen aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Als vader van twee kinderen, mijn ervaringen als sporttrainer en de ervaringen als weerbaarheidsprofessional heb ik al ruim 25 jaar ervaring met opvoeden, begeleiden en coachen van kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en senioren.

Bij deze taken heb ik veel te maken gehad met verschillend gedrag, verschillende cognitie en mensen die worstelen met ieder zijn/haar eigen problematiek. Tijdens mijn werk heb ik kleine en zeer grote problematiek bij mensen meegemaakt. Mijn stelling is dat iedereen recht heeft op een gelukkig leven en een stabiele basis. Dit geldt voor elk mens, ongeacht de leeftijd.

Soms kun je tegen bepaalde situaties aanlopen, zowel priv├ę als zakelijk, waarbij je graag anders zou willen handelen of beter zou willen omgaan met je emoties. Je weet niet hoe, hebt al veel geprobeerd en niets werkt voldoende. Ik wil je graag helpen, laat mij je nieuwe inzichten voelen en ervaren.

Naast de nodige levenservaring heb ik specialistische opleidingen en vaardigheden, waarmee ik maatwerk lever voor elke hulpvraag.

Mijn specialismes zijn weerbaarheid, sociale vaardigheid en anti-pest, met maatwerk voor alle leeftijden. De trainingen zijn effectief voor kinderen, volwassenen, senioren, docenten, het bedrijfsleven en topsporters. De trainingen geef ik op zowel individueel niveau als in groepsverband.

Elk mens heeft zijn kwaliteiten en elk mens kan inzichten gebruiken die je nog meer in je kracht zetten. Als voorbeeld: succesvolle mensen uit het bedrijfsleven (directeuren, managers, planners, specialisten en werknemers) die door middel van de training nog meer in hun kracht komen te staan en leren over het verschillende gedrag van hun collega’s en medewerkers. Voor deze mensen en voor jou wil ik zeggen: “jezelf als persoon ontwikkelen getuigd pas van echt leiderschap!”

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat inzichten het beste overgebracht kunnen worden door middel van actieve oefeningen. Praatje, plaatje en daadje is dus de methode die werkt en waar ik mee werk. Door te doen ga je zelf ervaren. Resultaat wordt het beste bereikt door iets zelf te doen en te voelen. Je wordt bewust van je eigen gedrag en hoe je altijd handelt in bepaalde situaties. Het andere grote voordeel van deze vorm van coaching is dat je deze kennis meteen mee kunt nemen in het dagelijkse leven.

Ik garandeer de kwaliteit van de training/coaching en handel naar eer en geweten zoals van een professional verwacht mag worden. Mijn ervaring is dat de trainingen zeer effectief zijn en de positieve veranderingen zijn bij velen groot. Als trainer / coach kan ik natuurlijk geen garanties voor het behalen van gestelde doelen geven en kan ik op geen enkele manier juridisch verantwoordelijk worden gehouden voor het al dan niet behalen van gestelde doelen. Wel kan ik aangeven dat ik bij elke klant (groepstraining of individueel traject) mij voor de volle 100% inleef zodat ik maatwerk kan leveren. Mijn betrokkenheid is groot, want ik ben dit werk gaan doen om mensen te helpen. Om deze reden ben ik ook na elke sessie telefonisch en schriftelijk bereikbaar voor nazorg.

Voordelen van Trots & Weerbaar:

 • Vakkundig en ruim geschoold;
 • Actieve oefenvormen, om inzichten eigen te maken;
 • Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk;
 • Mijn manier van coachen is geschikt voor alle leeftijden en door iedereen eigen te maken (kind/volwassene/60+/ouder/docent/werknemer/werkgever);
 • Voor bedrijven heb ik een ruim aanbod aan trainingen, zoals leiderschap, weerbaarheid, teambuilding en preventie voor burn-out en herstel tijdens burn-out;
 • Als coach heb ik de beste oefenvormen ge├»ntegreerd in het aanbod van Trots & Weerbaar. Hierdoor heb ik een uitgebalanceerde en effectieve wijze van coachen;
 • Kennis van dyslexie, ADHD en autisme;
 • Ruime Martial arts kennis, waar nodig kan ik oefenvormen inzetten om het lichaamsbewustzijn, de kracht en het zelfvertrouwen te versterken. Zowel de harde kant als de zachte kant, de kracht en de rust en de balans of disbalans kunnen ervaren worden;
 • Fysiek en mentaal ervaren. Toepasbaar of je nu wel of geen handicap hebt;
 • Voor het onderwijs geldt, dat ik als man in een vrouwenwereld (op scholen is meer dan 90% juffrouw en op de kindercoach opleiding was ik de enige man op 24 vrouwen) maak ik het verschil. Zowel meisjes als jongens hebben een man als rolmodel nodig, die hen inzichten geeft;
 • Ik ben een coach met passie voor het vak, heb aandacht voor jou en wil samen met jou het beste in je naar boven halen.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!