Als docent moet je van alle markten thuis zijn. Je hebt vakkennis nodig. Je moet de juiste verbale vaardigheden bezitten. Je moet voor een hele klas les kunnen geven. Er wordt heel veel van jou als docent gevraagd.

Stel jezelf ook eens de volgende vragen:

  • Hoe werk ik samen met mijn collega’s?
  • Hoe ga je om met de druk van de schoolbestuurders?
  • Hoe ga ik om met lastige leerlingen?
  • Hoe voel ik me tijdens een vervelend gesprek met ouders?
  • Hoe reageer ik op verbale, mentale e/o fysieke dreiging in de klas?
  • Hoe reageer ik wanneer er agressie tegen mij gekeerd is?
  • Heb ik een overtuigende houding en de juiste uitstraling, dwing ik respect af?
  • Voel ik mezelf weerbaar?

Ook weerbaarheid kun je leren

Pittige vragen vindt je niet? Naast goed les kunnen geven, zijn dit essentiële punten die je als docent nodig hebt. Jij moet dit allemaal maar kunnen en niet iedereen heeft deze vaardigheden. De weerbaarheidsprofessional van Trots & Weerbaar kan jou en/of het gehele docententeam hierbij helpen.

Voor elke docent en voor elke school is er een andere behoefte aan inzichten gewenst. Om deze reden biedt Trots & Weerbaar maatwerk. Voor elke hulpvraag is er een training op maat.

Mentale en fysieke weerbaarheid, herkennen van emotie, een krachtige en evenwichtige houding en anders kunnen kijken naar bepaalde situaties. Je gaat ontdekken welke verborgen talenten je hebt en leert anders naar een situatie te kijken en ook anders te handelen.

Zie in dit linkje mijn bijdrage voor eenvandaag.avrotros.nl

Via het contactformulier kunt je je aanmelden en/of meer informatie inwinnen over het aanbod van de weerbaarheidstrainingen voor docenten. Het tarief is mede afhankelijk van welke training gewenst is (een individueel traject of een team training).

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!