Rots en Water is een psychofysiek programma, gericht op de sociale vaardigheid, weerbaarheid en anti-pesten. De effectiviteit van Rots en Water is wetenschappelijk bewezen. De trainingen zijn in eerste instantie op basisscholen ingezet, maar door de zichtbare resultaten wordt de training inmiddels ingezet in het primaire onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbare scholen, speciaal onderwijs, jeugd hulpverlening, jeugddetentie, GGZ en als training voor volwassenen. Trots & Weerbaar krijgt steeds meer vraag om Rots en Water training voor volwassenen in te zetten als instrument voor hun weerbaarheidstraining.

Rots en Water trainingen wordt in meer dan 30 landen gegeven

Deze methodiek is effectief voor jongens, meisjes, volwassenen, autismespectrum inclusief ADHD en kinderen / mensen met trauma ervaring. De training wordt in groepsverband gegeven en is tevens perfect toepasbaar bij individuele coaching.

13576702_1552602481716368_2873344295263749193_o

Een hoop sociale vaardigheidsprogramma’s bestaan uit praten, praten en nog een praten. Trots & Weerbaar is gericht op DOEN EN ERVAREN. De lessen bestaan voor 75% uit actieve oefeningen, door middel van spel en sport, bij de andere 25% worden andere coaching tools ingezet en is er ruimte voor uitleg en zelfreflectie. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer iemand leert tijdens beweging de opnamecapaciteit van de hersenen 80% tot 85% groter is dan zonder beweging.

rots

Rots staat voor IK
Water staat voor WIJ

Rots: “Ik weet wat ik belangrijk vind. Ik kan voor mezelf opkomen. Ik kan mijn eigen grenzen aangeven. Ik weet welke kwaliteiten ik bezit.”

Water: “Ik weet hoe ik samen kan spelen, samen kan leren, samen kan werken en samen kan leven. Ik snap hoe ik vriendschappen aan kan gaan. Ik ontwikkel begrip voor een ander en ervaar hoe ik een ander kan helpen.”


FB_IMG_1464124442758

De aanpak tegen pesten is met Rots en Water ook effectief. Tijdens de trainingen ervaart een pester dat hij/zij toch ook kwetsbaar kan zijn en ervaart de gepeste hoe hij in zijn kracht kan staan. Je leert op een goede manier voor jezelf op te komen.

Volledig Rots en Water gecertificeerd

Rots en Water-instituut Nederland geeft aan dat er op dit moment in Nederland en België ruim 25.000 Rots en Watertrainers zijn getraind. Daarnaast hebben 200 advanced trainers en zo’n 10 Master instructors een specifieke training gevolgd en daarmee een specifieke accreditatie verworven. Als advanced trainer behoor ik tot het selecte gezelschap van 200 trainers. Van deze 200 advanced trainers ben ik als één van de weinige trainers in Nederland volledig Rots en Water gecertificeerd, zie opleidingen om te zien welke Rots en Water opleidingen dit zijn. De reden dat ik volledig gecertificeerd ben, is dat ik het effect van Rots en Water zelf gevoeld en ervaren heb en ik voluit kan zeggen: “JA DIT WERKT.” Elke Rots en Water opleiding is net iets anders, net zoals elk kind en elke volwassene. Doordat ik alle opleidingen heb behaald, heb ik van alle opleidingen al deze inzichten lichamelijk en emotioneel mogen ervaren en weet ik wat het beste is voor het individu en voor de groep die ik train.

Als Advanced Rots en Water trainer mag ik, Edwin van Rijswijk, namens het Rots en Water-instituut Nederland de-EDIT aanbieden. De EDIT is de één dag introductie training waaraan alle docenten van een school deel kunnen nemen. De EDIT is bedoeld om teams te introduceren in werkwijze en doelstellingen van het Rots en Waterprogramma.

Buiten de vakkennis is mijn betrokkenheid, inlevingsvermogen en passie net zo belangrijk. Met deze vaardigheden weet ik het beste bij iedereen naar boven te halen.

Voor meer uitleg over Rots en Water, zie:
–  de Link naar 2Doc Rots en Water documentaire:
http://omroep.human.nl/speel.program.43565388.html en
– de website: http://www.rotsenwater.nl/

 Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!