Niet alleen kinderen hebben last van pestgedrag. De cijfers van pesten in het bedrijfsleven liegen er niet om. Volwassenen pesten ook!

Pestgedrag blijkt niet leeftijd- of sekse gebonden

1 op 10 werknemers is slachtoffer van pesten en het maakt niet uit of je nu werkt op de fabrieksvloer of op kantoor. Het onderzoek laat zien dat 18-34-jarigen vrijwel even vaak aangeven last te hebben van pesten (9%) als 50-plussers (12%). Pestgedrag is dus niet leeftijdgebonden. Ook de verschillen tussen lager-opgeleiden (12%) en hoger-opgeleiden (10%) en mannen (10%) en vrouwen (11%) zijn uiterst klein. Pestgedrag is blijkbaar ook niet sekse gebonden.

Wanneer we deze cijfers uit het bedrijfsleven volgen, kunnen we concluderen dat volwassenen ook last hebben van pestgedrag. Of dit nu op de werkvloer is of in de privé situatie, als volwassenen krijg je nog steeds te maken met pesten. Uit onderzoek is ook gebleken dat pesten zelfs in verzorgingstehuizen plaats vindt.

Nooit te oud om te leren

Hoe werkt pesten? Hoe kan ik mij op een goede manier weerbaar opstellen om pesten te voorkomen? Op welke manier kan ik duidelijk mijn grens aangeven op het moment dat ik gepest word? Hoe kom ik toch voor mezelf op zonder dat de situatie ontspoort in ruzie? Deze en nog veel meer vragen worden tijdens de anti-pest training voor volwassenen inzichtelijk. Met deze nieuwe inzichten kun je je ontwikkelen tot de nieuwe weerbare ik.

Via het contactformulier kun je de hulpvraag invullen. Graag zo uitgebreid mogelijk, zodat ik exact kan bepalen welke gerichte aanpak voor je nodig is. Deze training is ook als groepstraining in te zetten. Het tarief kan ik na ontvangst van het contactformulier vaststellen voor je.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!