Voor topsport moet je heel veel kwaliteiten bezitten. Ten eerste het talent. Fysiek moet je mee kunnen in de sport die je beoefend. Ook je technische- en tactische inzicht moet goed zijn en uiteraard je denkvermogen om snel en goed te kunnen handelen in een bepaalde situatie. Natuurlijk zijn dit belangrijke factoren, maar nog belangrijker is je mentale weerbaarheid.

Zonder mentale weerbaarheid faal je als topsporter!


Wanneer je naar een sport als Karate kijkt dan wil een zwarte band niet zeggen hoe sterk je bent. Deze zwarte band zegt wel hoeveel trainingsuren je gemaakt hebt (lees inzet en toewijding), ook heb je een hoop offers moeten maken en vooral heb je met tegenslagen om moeten gaan. Simpel gezegd: “bloed, zweet en tranen.” Zonder mentale weerbaarheid had je dus nooit die zwarte band kunnen halen!


Elke Topsporter moet de volgende kwaliteiten bezitten:
• Hoe ga ik om met tegenslag?
• Hoeveel tijd ben ik bereid te investeren?
• Hoe ga ik om met mijn tegenstander(s)?
• Wanneer tegenstander(s) en of publiek mij bewust uit mijn happy zone proberen te halen. Kan ik mij dan afsluiten voor hen?
• Heb ik zelfbeheersing?
• Is mijn focus goed?
• Is mijn richting en einddoel duidelijk?
• Heb ik genoeg doorzettingsvermogen?
• Kan ik verleidingen weerstaan? (vrienden gaan stappen en ik niet)
• Hoe deal ik met de pers?
• Enzovoort.


Een trainer leert je jouw techniek en tactiek te verbeteren voor jouw sport. Als weerbaarheidsprofessional kan ik je helpen om je mentaal sterker te maken. Wil jij die top echt bereiken, ontwikkel je mentale weerbaarheid en neem deze kracht mee om te dualeren met je tegenstander(s).

Elke training is maatwerk, want geen sport of sporter is hetzelfde. Wil je jezelf aanmelden voor de weerbaarheidstraining voor topsporters of heb je bepaalde vragen, neem dan contact op via het contactformulier.

 Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!