Ja, ook pesten komt voor op de werkvloer. Pesten op de werkvloer is een groot onderschat probleem!

De training is erop gericht de werknemer te laten ervaren wat hij zelf kan doen tegen pestgedrag op de werkvloer. De werknemer leert assertief te zijn en voor zichzelf op te komen. Niet alleen in theorie, door middel van gesprekken, maar ook in praktijk. Een belangrijk instrument waarmee wij aan de slag gaan is duidelijke communicatie zowel verbaal als non-verbaal.

In veel gevallen van pesten zie je dat deze persoon op zowel de basisschool als op het voortgezet onderwijs al gepest is geweest, deze lijn trekt zich door binnen een groepsdynamiek van de werkvloer. Ook hier zijn deze personen vaak slachtoffer van pesten. Sommige mensen worden zelfs nog in het verzorgingstehuis gepest door medebewoners. Wanneer je op jonge leeftijd niet geleerd hebt wat je kunt doen tegen pesten, dan blijft dit vaak je hele leven achtervolgen.

Tijd om oude patronen te doorbreken, oud zeer te verwerken en de weerbaarheid te vergroten. Tijdens de weerbaarheidstraining ga je snappen hoe je voor jezelf op kunt komen. Je gaat zelf ook echt doen en ervaren. Je gaat leren hoe duidelijke te communiceren en de belangrijkste communicatie is de non-verbale communicatie. Zowel verbaal als non-verbaal ga je jezelf weerbaar maken.

Een manager ziet niet alles. De werknemer wordt getraind om zelf het probleem goed de baas te kunnen en ook om het probleem daarnaast te signaleren bij de manager.

Deze training wordt zowel individueel als in teamverband aangeboden. De training is voor werknemers en er is een training voor managers.

Via het contactformulier kunt u zich aanmelden voor deze training e/o informeren naar het tarief.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!