Bij een sollicitatie gaat het om de eerste indruk. Hoe je overkomt tijdens dit allesbepalende gesprek maakt het verschil tussen wel of geen baan.

Je bent al uitgenodigd voor een gesprek, je cv heeft dus indruk gemaakt. In de korte tijd die je hebt tijdens je sollicitatiegesprek, moet je op je best voor de dag komen. Hierbij zijn drie dingen van belang. Je houding, je uitstraling en wat je te vertellen hebt, dit samen is jouw persoonlijke presentatie.

Jouw communicatie bestaat uit drie factoren:

Non-Verbaal (houding & uitstraling)                                                         60%
Paraverbaal  (intonatie, pauzes, spreektempo, emotie in de stem)    30%
Verbaal         (woorden en geluiden)                                                         10%

non verbaal paraverbaal verbaal

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om deze reden zal iedereen zich goed voorbereiden op wat hij gaat zeggen tijdens zijn sollicitatiegesprek. Deze voorbereiding heeft dus slechts voor 10% effect op hoe je je presenteert.

Bij Trots & Weerbaar ga je je kansen op een baan duidelijk vergroten. Tijdens deze training ga je jezelf ontwikkelen in jouw non-verbale vaardigheden (60%). Je krijgt oefeningen waarbij je bewust wordt van je houding en jouw uitstraling. Je leert met spanning om te gaan en de rust in jezelf te vinden, die je ook weer uitstraalt naar je toekomstige werkgever. Na deze training is jouw zelfvertrouwen vergroot en dit zelfvertrouwen straal je ook uit.

Ook oefen je jouw paraverbale communicatie (30%), waarbij je de kracht en overtuiging in je stem traint.

Alle oefeningen maken je weerbaar, zelfverzekerd en geven je balans. De werkgever voelt dat je de sollicitant bent die hij moet aannemen! Deze training is uitermate geschikt voor mensen met faalangst.

De non-verbale sollicitatietraining wordt zowel individueel als in teamverband aangeboden.

Via het contactformulier kun je je aanmelden. Het tarief kan ik na ontvangst van het contactformulier vaststellen voor je.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!