Werken vanuit het hart, andere mensen willen helpen, betrokken, inlevend, aandacht en andere eigenschappen zijn kenmerken die je nodig hebt in de zorg. Dat je iets goeds kunt doen voor mensen, dat maakt het werk zo mooi! Onlosmakelijk in de zorg is dat je weerbaar moet zijn, want er wordt toch aardig wat van je gevraagd. Hoge werkdruk; stress; ziekte; overlijden; intens verdriet en soms verbale- en fysieke agressie zijn de keerzijde van de medaille. Bovendien wil je vaak meer doen dan mogelijk is. Hier moet je als zorgmedewerker toch maar mee om kunnen gaan.

Naast de zorgmedewerkers heb je heel veel mantelzorgers die tegen dezelfde issues aanlopen. Voor zowel de zorgmedewerkers als de mantelzorgers is het van belang dat je de balans behoudt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. Trots & Weerbaar heeft de weerbaarheidsprofessional die je hierbij de helpende inzichten kan laten voelen en ervaren.

Informeer bij je werkgever naar een vitaliteitsbudget, opleidingsbudget of een persoonlijk ontwikkelingsbudget voor jouw weerbaarheidstraining. Veel bedrijven investeren graag in jouw persoonlijke weerbaarheid en die van het team, want werknemers die goed functioneren en in balans zijn, dat zijn de bouwstenen van het bedrijf. Nieuwe inzichten die jouw persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid vergroten is voor jou en het bedrijf goud waard.

Staat jouw hulpvraag niet onder de trainingen van zorg, kijk ook eens onder het kopje bedrijven. De trainingen die daar staan, zijn ook van toepassing op de bedrijfstak zorg.Wil je ook een maatwerk training voor jezelf of het team, neem dan contact op via het contactformulier.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!