Weerbaarheidstraining voor Topsporters

Voor topsport moet je heel veel kwaliteiten bezitten. Ten eerste het fysieke talent. Ook jouw techniek en tactisch inzicht moet kloppen in je sport. Natuurlijk zijn dit belangrijke factoren, maar nog belangrijker is het mentale aspect!

Mentale weerbaarheid is ongelofelijk belangrijk en een vak apart. Iemand met een zwarte band bijvoorbeeld, die zwarte band zegt niet hoe sterk je bent, maar het zegt wel hoeveel mentale overwinningen je doorstaan hebt om die zwarte band te behalen!

Voor elke Topsporter geldt:

 • Hoe ga ik om met tegenslag?
 • Hoeveel tijd ben ik bereid te investeren?
 • Hoe ga ik om met mijn tegenstander(s)?
 • Wanneer tegenstander(s) en of publiek mij bewust uit mijn happy zone proberen te halen. Kan ik mij dan afsluiten voor hen?
 • Heb ik zelfbeheersing?
 • Is mijn focus goed?
 • Is mijn richting en einddoel duidelijk?
 • Heb ik genoeg doorzettingsvermogen?
 • Kan ik verleidingen weerstaan? (vrienden gaan stappen en ik niet)
 • Hoe deal ik met de pers?
 • Enzovoort.

Het zijn enkele van de vele zaken die van belang zijn voor een topsporter.

Een trainer leert je jouw techniek en tactiek te verbeteren. Als weerbaarheidsprofessional kan ik je die helpende mentale inzichten laten voelen en ervaren die je ook nodig hebt als weerbare topsporter. Ervaar dit, ontwikkel jezelf mentaal en neem deze kracht mee om te dualeren met je tegenstander(s).

Elke training is maatwerk, want geen sport of sporter is hetzelfde. Wil je meer weten over de weerbaarheidstraining voor topsporters, neem dan contact op via het contactformulier.