4 MILJOEN VERZUIMDAGEN DOOR PESTEN OP HET WERK
Ruim een kwart van de mensen in Nederland is weleens gepest door collega’s of leidinggevenden. In 2014 waren een half miljoen werknemers slachtoffer van pesterijen op de werkvloer.

900 MILJOEN EURO
Pesten op werk heeft grote impact op de mensen die het overkomt en zorgt naar schatting jaarlijks voor vier miljoen extra verzuimdagen. Dat betekent 900 miljoen euro aan loondoorbetaling voor werkgevers, zo berekende TNO. Onderzoek in opdracht van het ministerie van SZW liet zien dat de helft van de leidinggevenden en veertig procent van de werknemers weleens heeft meegemaakt dat een collega werd gepest.

Pesten op het werk is dus een enorme kostenpost!

Deze training voor managers is erop gericht wat pesten is, hoe het te signaleren en wat je er zelf aan kunt doen. Ook krijg je inzichten over wanneer een medewerker zich nu gepest voelt, want wat voor de één pesten is dat hoeft voor een ander geen probleem te zijn.

Tijdens deze training ga je als manager zelf de verschillen voelen van een gepeste medewerker en een medewerker in zijn kracht staat. Met deze ervaring gaan we dieper in op de assertiviteit en de non verbale weerbaarheid van de medewerker. Ook hoe de medewerker de touwtjes weer zelf in handen krijgt in het proces van pesten.

Tot slot behandelen we de rol van werkgever / manager bij het signaleren, begeleiden en aanpakken van pesten. Een werkgever ziet en hoort ook niet alles. Vaak gebeurt het pesten buiten het zicht van de (team)managers.

De anti-pest training voor managers wordt zowel individueel als in teamverband aangeboden.

Via het contactformulier kunt u zich aanmelden voor deze training e/o informeren naar het tarief.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!