Lichaam en geest zijn één, dus door het trainen van je lichaam zul je merken dat dit positieve invloed heeft op de mentale weerbaarheid en andersom geldt dit natuurlijk ook. Daarom is de weerbaarheidstraining van Trots & Weerbaar gericht op een mix van fysieke- en mentale weerbaarheid.

Weerbaarheid, lichamelijk en mentaal

Met lichaamshouding en lichaamstaal kun je een groot deel van jouw weerbaarheid bepalen. Het fysieke gedeelte van de training bestaat uit actieve oefeningen voor balans, non-verbaal (lichaamshouding en lichaamstaal) en het ervaren van jouw eigen kracht en werken met jouw eigen kwaliteiten. Elke training is maatwerk, daarom wordt er getraind op basis van jouw lichamelijke mogelijkheden.

Je emoties bepalen voor een groot deel hoe je reageert. Door je gedachtes en overtuigingen worden je emoties beïnvloed, wat vervolgens ook weer af te lezen is in jouw lichaamstaal. Het mentale gedeelte van de trainingen is daarom gericht op de mindset. Trots & Weerbaar leert je om vanuit jouw eigen kwaliteiten te handelen. Jouw eigen overtuigingen bepalen jouw toekomst, want voor een groot deel bepaal jij zelf jouw toekomst. Denk succes is succes!

Om het belang van mentale weerbaarheid te benadrukken kunnen wij topsporters als voorbeeld nemen. De grootste sporters zijn niet alleen fysiek top atleten, maar zijn vooral ook mentaal sterk. Muhammad Ali, Bruce Lee, Pieter van den Hoogenband, Ireen Wüst, Sven Kramer en Arjen Robben om maar een aantal voorbeelden te geven. Allen hebben het ver geschopt doordat ze mentaal sterk zijn. Om de absolute top te bereiken moet je heel veel laten en vol voor je doel gaan. De top van de topsport vraagt niet alleen een fit lichaam, maar vooral een optimale mentale drive. Hoe vaak Arjen Robben in zijn carrière geblesseerd is geweest, dat is niet normaal. Elke keer heeft hij het mentaal weten op te brengen om, soms na maanden revalideren, weer optimaal fit te zijn. Een gemiddeld mens had allang gestopt met voetbal, maar de mentale weerbaarheid van Arjen Robben is gigantisch groot, waardoor hij zich toch keer op keer terug knokt en bij de besten voetballers behoorde.

Tot slot, wil ik het Nederlands elftal als voorbeeld nemen. Op het WK voetbal in 2014 in Brazilië trof het Nederlands elftal in de eerste wedstrijd wereldkampioen Spanje, waarvan het Nederlands elftal in 2010 de finale had verloren. Volgens kenners had Nederland niet zo’n goed team. Louis van Gaal wist bij dit elftal voor de juiste mentale instelling te zorgen. Spanje kwam in deze wedstrijd voor met 1 – 0 voor, maar Nederland won deze wedstrijd met 1 – 5 van de voormalig wereldkampioen. Dit Nederlands elftal was op papier niet zo sterk, toch zijn zij in 2014 als 3e beste land van de wereld geëindigd.

Wat voor sporters geldt, dat geldt ook voor jou in het dagelijkse leven, zowel privé en zakelijk. Jij wilt toch ook het beste uit jezelf halen?!

Via het contactformulier kun je je aanmelden voor jouw weerbaarheidstraining. Ook wanneer je informatie over de training wilt opvragen of een andere vraag hebt, kun je deze stellen.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!