Een goede zorgmedewerker bezit een aantal kwaliteiten. Voor een beroep in de zorg is nodig dat je mensen wilt helpen, een groot empathisch vermogen hebt en vanuit het hart werkt! Met deze kwaliteiten zet jij je uiterst in om de klant / patiënt zo goed mogelijk te helpen. Want wanneer jij de zelfde hulp nodig hebt, dan wil je zelf ook zo goed mogelijk geholpen worden.

Naast deze eigenschappen moet je ook om kunnen gaan met de hoge werkdruk; stress; ziekte van patiënten met bijkomende emoties; overlijden van mensen waar je een band mee opgebouwd hebt; intens verdriet van familieleden en of patiënten en soms heb je te maken met verbale- en fysieke agressie. Ook hiermee moet je als zorgmedewerker om kunnen gaan. Mentaal moet je net zo sterk zijn als Rico Verhoeven om jouw werk goed uit te kunnen voeren en om jezelf staande te houden.

Voor een ander zorgen is makkelijker dan voor jezelf zorgen

Elk voordeel heeft zijn nadeel. De eigenschap om goed voor andere mensen te zorgen is vaak zo groot aanwezig dat je voor die ander vaak meer geeft dan gezond voor jou is. Hierbij zorg je geweldig voor de ander, maar hierbij negeer je wat je zelf nodig hebt. In deze branche worden de eigen grenzen te vaak genegeerd. Overspannenheid of een burn-out in dit beroep is een veel voorkomend gevolg.

Cijfers wijzen uit dat 26% van de medewerkers last heeft van de hoge werkdruk. Zo’n 20% heeft last van Burn-out klachten en één op de drie komt oververmoeid thuis! Het is de hoogste tijd dat zowel de werkgevers en de werknemers goed gaan zorgen voor zichzelf en het personeel binnen de organisaties.

Via het contactformulier kun je je hulpvraag indienen of kun je extra informatie aanvragen. Geef alsjeblieft het doel van de weerbaarheidstraining aan? Is het voor een individueel traject of voor het team? Met de juiste informatie kan de training op maat aangeboden worden.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!