Rots en Water

Voor de sociale vaardigheidstraining van Trots & Weerbaar wordt het Rots & Water programma gebruikt. Rots & Water is een psychofysieke training, gericht op de sociale vaardigheden. De effectiviteit van Rots & Water is wetenschappelijk bewezen. De trainingen zijn in eerste instantie op scholen ingezet, maar door de zichtbare resultaten wordt de training inmiddels ingezet in het primaire onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbare scholen, speciaal onderwijs, jeugd hulpverlening, jeugddetentie, GGZ en als training voor volwassenen. Op dit moment worden de Rots & Water trainingen in 30 landen gegeven.

Rots & Water is effectief voor jongens, meisjes, volwassenen, autismespectrum inclusief ADHD en kinderen / mensen met trauma ervaring. De training wordt in groepsverband gegeven en is tevens perfect toepasbaar bij individuele coaching.

13576702_1552602481716368_2873344295263749193_o

Een hoop sociale vaardigheidsprogramma’s bestaan uit praten, praten en nog een praten. Trots & Weerbaar is gericht op doen en ervaren. De lessen bestaan voor 75% uit actieve oefeningen, door middel van spel en sport, de andere 25% is uitleg en zelfreflectie. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer iemand leert tijdens beweging de opnamecapaciteit van de hersenen 80% tot 85% groter is dan zonder beweging.

rots

Rots staat voor IK.
Water staat voor WIJ.

Rots: “Ik weet wat ik belangrijk vind. Ik kan voor mezelf opkomen. Ik kan mijn eigen grenzen aangeven. Ik weet welke kwaliteiten ik bezit.”

Water: “Ik weet hoe ik samen kan spelen, samen kan leren, samen kan werken en samen kan leven. Ik snap hoe ik vriendschappen aan kan gaan. Ik ontwikkel begrip voor een ander en ervaar hoe ik een ander kan helpen.”

FB_IMG_1464124442758

De aanpak tegen pesten is met Rots & Water ook effectief. Tijdens de trainingen ervaart een pester dat hij / zij toch ook kwetsbaar kan zijn en ervaart de gepeste hoe hij in zijn kracht kan staan. Je leert op een goede manier voor jezelf op te komen.

Rots & Water Instituut Nederland geeft aan dat er op dit moment in Nederland en België ruim 25.000 Rots & Watertrainers zijn getraind. Daarnaast hebben 200 advanced trainers en 10 Master instructors een specifieke training gevolgd en daarmee een specifieke accreditatie verworven. Als advanced trainer behoor ik tot het selecte gezelschap van 200 trainers. Van deze 200 trainers ben ik als één van de weinige trainers in Nederland volledig Rots & Water gecertificeerd. De reden dat ik volledig gecertificeerd ben is, dat ik het effect van Rots & Water zelf gevoeld en ervaren heb en ik voluit kan zeggen: “JA DIT WERKT”. Elke Rots & Water opleiding is net iets anders, net zoals elk kind e/o elke volwassene. Doordat ik alle opleidingen heb behaald, heb ik van alle opleidingen al deze inzichten lichamelijk en emotioneel mogen ervaren en weet ik wat het beste is voor het individu en voor de groep die ik train.

Als Advanced Rots & Water trainer mag ik namens het Rots & Water instituut Nederland de-EDIT aanbieden. De EDIT is een één dag introductie-training waaraan alle docenten van een basisschool aan deel kunnen nemen. Buiten de vakkennis is mijn betrokkenheid, inlevingsvermogen en passie net zo belangrijk. Met deze vaardigheden weet ik het beste bij iedereen naar boven te halen.

Voor meer uitleg over Rots & Water, zie:
–  de Link naar 2Doc Rots & Water documentaire:
http://omroep.human.nl/speel.program.43565388.html en
– de website: http://www.rotsenwater.nl/

 

 Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!