De Coach

Ik ben Edwin van Rijswijk en mijn functie is weerbaarheidsprofessional, eigenaar en oprichter van Trots & Weerbaar.

Als weerbaarheidsprofessional is het mijn doel om je inzichten en ervaringen mee te geven die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en bijdragen aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Als vader, van een dochter en een zoon, sporttrainer en (kinder)coach heb ik al ruim 20 jaar ervaring met opvoeden, begeleiden en coachen van kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en senioren.

Bij deze taken heb ik veel te maken gehad met verschillend gedrag en heb ik ook kleine en grote problematiek bij mensen meegemaakt. Mijn stelling is dat iedereen recht heeft op een gelukkig leven en een stabiele basis. Dit geldt ook voor elk mens, ongeacht de leeftijd.

Soms kun je tegen bepaalde situaties aanlopen, zowel privé als zakelijk, waarbij je graag anders zou willen handelen. Op zo’n manier waarbij je jezelf weerbaar op stelt en je niet meteen ruzie hebt met de andere partij.

Naast de nodige levenservaring heb ik specialistische opleidingen en vaardigheden, waarmee ik maatwerk lever voor elke hulpvraag.

Mijn specialismes zijn weerbaarheid, sociale vaardigheid en anti-pest, met maatwerk voor alle leeftijden. De trainingen zijn effectief voor kinderen, docenten, het bedrijfsleven en volwassenen, zowel individueel als in groepsverband.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat inzichten het beste overgebracht kunnen worden door middel van actieve oefeningen. Praatje, plaatje en daadje is dus de methode die werkt en waar ik mee werk. Door te doen ga je zelf ervaren. Resultaat wordt het beste bereikt door iets zelf te doen en te voelen. Je wordt bewust van je eigen gedrag en hoe je altijd handelt in bepaalde situaties. Het andere grote voordeel van deze vorm van coaching is, dat je deze kennis meteen mee kunt nemen in het dagelijkse leven.

Voordelen van Trots & Weerbaar:

  • Vakkundig en ruim geschoold;
  • Actieve oefenvormen, om inzichten eigen te maken;
  • Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk;
  • Mijn manier van coachen is geschikt voor alle leeftijden en door iedereen eigen te maken (kind/volwassene/60+/ouder/docent/werknemer/werkgever);
  • Als coach heb ik de beste oefenvormen geïntegreerd in het aanbod van Trots & Weerbaar. Hierdoor heb ik een uitgebalanceerde en effectieve wijze van coachen;
  • Kennis van dyslexie, ADHD en autisme;
  • Ruime Martial arts kennis als toevoeging inzetbaar voor het lichaamswerk, zowel de harde kant als de zachte kant. Kracht en Rust. Balans of Disbalans. Fysiek en Mentaal. Toepasbaar of je nu wel of geen handicap hebt;
  • Als man in een vrouwenwereld (op scholen is meer dan 90% juffrouw en op de kindercoach opleiding was ik de enige man op 24 vrouwen) maak ik het verschil. Zowel meisjes als jongens hebben een man als rolmodel nodig, die hen inzichten geeft;
  • Ik ben een coach met passie voor het vak, heb aandacht voor jou en wil samen met jou het beste in je naar boven halen.

Voel je kracht en ontdek je kwaliteiten!